BizBoxí novinky – únor 2016

BizBoxí novinky – únor 2016

V únoru jsme se zaměřili především na práci s objednávkami a zásilkami. Připravili jsme úplně novou aplikaci, která vám umožní spravovat zásilky pro jednotlivé objednávky. Díky tomu budete mít vždy přehled o aktuálním stavu doručení, což může mít pozitivní dopad i na spokojenost vašich zákazníků, protože jim budete schopni poskytovat o jejich zásilkách lepší a rychlejší podporu.

Druhou velkou změnou jsou upravené exporty dat z BizBoxu. Nově si můžete nadefinovat svůj vlastní export přesně tak, jak ho potřebujete vy nebo software, který s ním má následně pracovat.

Správa zásilek

Správa zásilek je úplně nová aplikace v modulu Prodej, jež vám umožňuje pracovat s balíky, které doručí objednané zboží zákazníkům. Aplikace pracuje s fyzickými produkty, není určena pro evidenci dodání produktů elektronických. S elektronickými produkty (jako jsou například fotografie) BizBox pracuje trochu odlišně a rozesílá je zákazníkům automaticky ve chvíli, kdy dojde k zaplacení objednávky.

K objednávce fyzického produktu (či produktů) tedy můžete vytvořit záznam o zásilce, která její obsah fyzicky doručí. Každá zásilka může být spojena s konkrétní skladovou výdejkou a obsahuje informace o balíku, jenž zásilku přepravuje. Některé objednávky je tak možné rozdělit do několika balíků v případě, že potřebujete zásilku rozdělit na více částí (odesíláte pouze část objednávky a druhá část například zatím čeká na dodání či výrobu). Z pohledu zásilek to není problém, jelikož můžete k jedné zásilce přiřadit i několik balíků.

Pro každý balík můžete evidovat jeho trackovací číslo, abyste byli schopni vyhledat, kde se balík aktuálně nachází. Součástí jedné zásilky je i správa produktů, které jsou v zásilce obsaženy.

Aplikace je určena především pro větší firmy, kde je rozdělena správa objednávek od jejich fyzického vyřízení. Chápeme, že ne každý takovou aplikaci potřebuje a nechceme, abyste ve svých účtech měli zbytečné a nepoužívané aplikace, které pouze znepřehledňují systém. Proto je aplikace součástí rozšíření, které pro váš účet zapneme v případě, že máte o aplikaci zájem. Stačí, když nám dáte vědět na e-mail support-team@bizbox.cz. Velmi rádi Vám aplikaci přidáme.

Exporty dat

Dobrá zpráva pro software a nástroje, se kterými ve svém podnikání pracujete. Připravili jsme rozsáhlé změny v možnostech exportů dat. Dosud bylo možné používat pouze předdefinované exporty pro určité služby.

Nyní si můžete vytvořit nový export zcela podle vašich představ (a požadavků služby, do které ho poté budete importovat). Princip je totožný například se zákaznickými e-maily nebo produktovými feedy. Pomocí parametrů si vytvoříte šablonu, na jejímž základě se následně vytvoří požadovaný exportní soubor.

Nejvíce využijete exporty v oblasti informací o objednávkách, fakturách nebo skladech.

Další vylepšení

Kromě výše uvedených rozsáhlejších změn jsme pro vás připravili i několik menších. Nově například můžete v editoru kódu pracovat pohodlněji, protože nyní umí zvýrazňovat i řídící cykly či proměnné Twigu.

K přehlednější práci přispěje i upravená nabídka zemí a měn ve formulářích. V těchto nabídkách budou aktuálně dostupné pouze ty země a měny, které jste explicitně přidali v aplikacích Země a Měny v modulu Administrace.

Podpora online

Víme, že jsme na náš support web již jednou upozorňovali, ale musíme to udělat znovu, protože jsme ho ještě trochu vylepšili co do designu a použitelnosti. Pokud si tedy někdy nebudete s BizBoxem vědět rady, doporučujeme vám zavítat na support.bizboxlive.com. Najdete zde nejen kompletní dokumentaci, ale i užitečné tipy a návody.

BizBox
BizBox

BizBox je online platforma, která zajišťuje kompletní správu vašeho e-shopu: samotné vytvoření online obchodu, nadefinování produktů i marketingových kampaní, tvorbu objednávek, následnou evidenci plateb a celkové vyúčtování. Vše naprosto přehledně na jednom místě.